fbpx

Hyra ut hus i Stockholm -
Vi gör jobbet åt dig!

Så här fungerar Bostadsagenturen

Här börjar din resa mot en problemfri andrahandsuthyrning!

1. Hembesök
Vi träffas i ditt hus och gör en marknadsmässig värdering med hjälp av läge, storlek och skick. Ni får ett förslag på månadshyra.

2. Vi hittar din hyresgäst
Din villa fotas och marknadsförs i våra kanaler. Bostadssökare går igenom en kreditkontroll och intervjuas för att hitta en hyresgäst som passar din bostad.

3. Problemfri uthyrning
När huset är uthyrt tar vi ansvar för att hyran betalas i tid och att försäkring finns. Om något händer huset så fungerar vi som en fastighetsskötare.

4. Byte av hyresgäst
Om hyresgästen säger upp avtalet ersätter vi med en ny hyresgäst. Du behöver inte tänka på nya avtal. Extra smidigt om du ska flytta!

Låt oss hyra ut ditt hus!

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom 24 timmar.

Frågor och svar om att hyra ut villa i andra hand

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få. Hittar du inte svaret på din fråga så är det bara att höra av sig via formuläret ovan.

Det är helt kostnadsfritt att hyra ut sitt hus med Bostadsagenturen. Vi tar ut en avgift på 1500 kr i månaden av hyresgästen. Avgiften inkluderar vår förmedling, personlig kontaktperson och en bostadsgaranti ifall kontraktet blir uppsagt i förtid.

Vi räknar inte ut hyran utifrån ränta, amortering eller avgifter. Istället följer vi priserna på andrahandsmarknaden utifrån bostäder som är uthyrda. Den månadshyra vi kommer fram till är ett förslag, du som uthyrare har alltid sista ordet.

Våra hyresgäster kommer från vårt stora kontaktnät och våra intresselistor. Alla som potentiellla hyresgäster genomgår en kreditprövning, personlig intervju och kan styrka sin inkomst.

Vi hämtar nycklarna till huset när det passar dig, oftast några dagar innan tillträde.  Du som uthyrare tar fram en lista över vad som är bra att känna till om huset, till exempel sopsortering och var elcentralen sitter. Hyr du ut möblerat skriver du en inventarielista. Därefter möter vi upp hyresgästen i bostaden på tillträdesdagen, går igenom bostaden och allt runt omkring och ger ut nycklar.

Alla avtal läggs antingen över direkt på nya hyresgästen, eller faktureras vidare om det måste betalas in separat.

Hyresgästen kontaktar oss vid fel, skador och andra problem. Vi åker ut och löser enklare problem själva på plats. Större problem tar vi upp med dig som uthyrare, om du till exempel vill anlita hantverkare eller låta oss göra det. Har gästen orsakat en skada så reder vi ut det och fakturerar hyresgästen så att du som uthyrare inte behöver agera.

När du som hyresgäst signerar ett hyresavtal via oss på Bostadsagenturen, aktiveras ditt medlemskap automatiskt. Detta medlemskap ger dig följande:

  1. Förtursgaranti till våra lediga bostäder – Du får förtur till våra lediga bostäder vilket ökar dina chanser att hitta ett nytt boende snabbt.
  2. Fri support gällande felanmälan – Vi erbjuder kostnadsfri support för alla dina felanmälningar under hyresperioden.
  3. Fri rådgivning om bostadsfrågor – Få kostnadsfri rådgivning om boende / fastighetsfrågor.
 
Kostnad för medlemskapet:
Medlemsavgiften är inkluderad i den totala månadskostnaden och är den kostnad vi lägger på utöver hyran som betalas till bostadens ägare/förstahands hyresgästen.
Det finns inga extra kostnader utöver det som anges i hyresavtalet. Medlemskapet avslutas automatiskt när hyresperioden tar slut.

Har du ännu inte fått svar på dina frågor?

Läs mer i någon av våra guider

Hyr ut möblerat – Villa

Att tänka på när du hyr ut villa möblerat

Läs mer

Rätt försäkring – hyra ut hus

Försäkra dig rätt när du hyr ut villa

Läs mer

Skälig hyra för villa

Så sätter du skälig hyra för villa

Läs mer

Skatt på villauthyrning

Beräkna skatten när du hyr ut villan

Läs mer

Hyra ut villa vid utlandsflytt

Hyra ut villan vid utlandsjobb eller studier

Läs mer