fbpx

Hyra ut villa vid utlandsflytt

Efterfrågan på hus i Stockholmsregionen är stor

Den dagen du söker en hyresgäst för långtidshyra kommer intresset generellt vara stort, men då du flyttar utomlands är det viktigt att du hittar rätt hyresgäst. Det är svårt att vara hyresvärd på distans om problem uppstår. I vår guide nedan listar vi vad du måste tänka på om du ska hyra ut din villa när du jobbar utomlands.

Att hyra ut ett hus är inte som att hyra ut en lägenhet. Den som hyr av dig måste ha full koll på hur uppvärmningen fungerar en kall vinter, vad som gäller för vattnet under en torr sommar och hur trädgården bör tas om hand om våren. Det är därför viktigt att den som ska bo i ditt hem inte bara förstår hur den ska sköta om ditt hus, utan också vad som måste göras om något krånglar. Speciellt om du själv befinner dig utomlands.

Så hjälper Bostadsagenturen dig

När du hyr ut din villa via Bostadsagenturen får du hjälp med att vara hyresvärd på distans. Vi finns alltid tillgängliga för din hyresgäst och ser till att ditt hus tas om hand på rätt sätt. Vi kan både agera fastighetsskötare och rycka ut som hantverkare om något större behöver åtgärdas i ditt hus. Vi ser också till att alla driftkostnader betalas i tid och ser till att du hyr ut ditt hem med juridiska avtal om en tvist skulle uppstå. Vi vägleder också din hyresgäst till rätt försäkring.

 

Tänk på det här när hyr ut din villa och flyttar utomlands

  • Var noga vem du hyr ut till. Det är viktigt att du är trygg med både betalningsförmåga och referenser för din hyresgäst.
  • Skriv ett korrekt hyresavtal. Eftersom du befinner dig utomlands är det extra viktigt vad som gäller om din hyresgäst sköter sina betalningar i tid eller säger upp avtalet i förtid.
  • Du har rätt att ta ut en deposition som återbetalas när hyrestiden är över. Med depositionen kan du reglera din hyresgästs skulder till dig.
  • Kom ihåg att hyresavtalet avtal ska reglera allt för fastigheten. Hyr du ut en gård är det viktigt att det finns en tydlighet vad gäller för till exempel snöslungor och traktor.
  • Ha någon som kan företräda dig med fullmakt om en tvist uppstår. Bostadsagenturen skriver alltid fullmakt när vi hyr ut bostäder.
  • Det är också viktigt att din hyresgäst signerar en inventarielista. Var beredd på att det tar tid att lista inventarier i ett helt hus. Den ska vara detaljerad, ända ner till trädgårdsslangen.
  • Rätt försäkringsskydd är avgörande. Det är viktigt att du vet vilka krav ditt försäkringsbolag ställer på dig som uthyrare. Detsamma gäller din hyresgäst.
  • Gör en noggrann besiktning vid inflyttning. Ju mer som är dokumenterat desto enklare blir det att veta vem som har ansvaret om något i huset måste återställas.
Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Hyra ut bostad i andrahand

Planerar du att hyra ut din bostad i andrahand? Förstå de viktiga aspekterna såsom tillstånd från hyresvärd, upprättande av hyresavtal, bestämning av hyra och deposition, samt hantering av bostadsförsäkring och skatter. Gör dig redo att hyra ut med våra praktiska tips.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!