fbpx

Hyr ut möblerat – Villa

Att hyra ut en villa utan möblemang kan vara besvärligt och magasineringskostnaderna höga. Men vad är viktigt att tänka på när man ska hyra ut villan möblerad? Ta hjälp av vår guide för att göra rätt när du hyr ut din villa.

Att hyra ut en villa skiljer sig mycket från att hyra ut en lägenhet. Det är ofta inte bara huset som ska hyras ut och skötas, även tomten och det som hör till av gräsklippare och trädgårdsredskap. Har du pool ställs det ännu högre krav på att hyresgästen vet vad som gäller. Att hyra ut en villa innebär därför nästan alltid att inventarier eller möbler ingår i uthyrningen.

 

Hyressättning för möblerat hus

När det gäller hyresnivå för en villa så är den fri, oavsett om den är möblerad eller inte. Det gör att du teoretiskt kan ta vilken summa som helst i månaden. Vi förespråkar alltid en marknadsmässig hyra för en hållbar andrahandsuthyrning på lång sikt. Självklart ska du ändå ha bra betalt när du hyr ut ditt hus, därför har vi stenkoll på andrahandsmarknaden och marknadshyror för alla områden i Stockholm och Uppsala.

 

Försäkring för inventarier

Det är viktigt att du har koll på din försäkring och hur den reglerar uthyrning. En fullt skyddande försäkring gör det enklare för dig som uthyrare om något i huset går sönder under uthyrningen, eller om någon möbel skadats mer än vanligt slitage. Vid möblerad uthyrning är det ändå ibland klokt att förvara eller magasinera det som har ett stort värde för dig.

 

Så arbetar Bostadsagenturen med uthyrning av hus

Är du kund hos Bostadsagenturen får du hjälp med allt detta. Vi sätter rätt hyra på din villa och vi hjälper dig och den hyresgäst vi hittar till dig att hitta rätt försäkring. Vi ansvarar också för att din villa besiktas innan hyresgästen flyttar in och dokumenterar allt och får det signerat både av dig och hyresgästen.

Skulle något problem uppstå, en felanmälan, under uthyrningen så är vi snabbt på plats och åtgärdar felet. Är det ett större fel kopplar vi in hantverkare. Självklart har du alltid välinformerad om något händer.

Skulle hyresgästen avsluta att hyra innan hyresperioden är över skaffar vi en ny hyresgäst enligt samma noggrannhet som när vi utsåg den första. Oavsett vad som händer omfattar vår hyresgaranti 12 månader.

 

Detta förväntas en möblerad villa innehålla:

 • Sängar i sovrummen, anpassade för vuxna.
 • Mattor
 • Soffa och TV
 • Matbord och stolar
 • Skrivbord eller liknande.
 • Husgeråd som bestick, porslin, kastruller och kaffebryggare.
 • Städsaker

Detta förväntas inte en möblerad villa innehålla:

 • Handdukar
 • Sängkläder
 • Dammsugare
 • Tvättmedel och diskmedel

Tänk på att ta bort personliga saker!
Har du inte kommit överens med hyresgästen om något annat så ska villan vara rensad på personliga tillbehör som till exempel prydnadssaker, böcker, fotografier och toalettsaker. Även kläder, skor och väskor ska tas bort. Detta gäller även förvaringsutrymmen.

Upprätta detaljerad inventarielista
En villa innehåller en mängd saker. Därför måste du upprätta en inventarielista som din hyresgäst ska kvittera. Listan ska innehålla allt, från köksknivar till verktyg och vattenslangar.

Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Hyra ut bostad i andrahand

Planerar du att hyra ut din bostad i andrahand? Förstå de viktiga aspekterna såsom tillstånd från hyresvärd, upprättande av hyresavtal, bestämning av hyra och deposition, samt hantering av bostadsförsäkring och skatter. Gör dig redo att hyra ut med våra praktiska tips.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!