fbpx

Skälig hyra för villa

Hyr du ut din privatägda bostad är du skyldig att sätta en skälig hyra.

Reglerna för hur hyran sätts skiljer sig åt mellan att hyra ut en villa och andra privatägda bostäder. All uthyrning av privatägda bostäder styrs av Privatuthyrningslagen från 2013. För villor och hus gäller fri hyressättning. Men enligt Skatteverket måste du betala skatt om hyran blir en kapitalinkomst. I den här guiden kommer vi att gå igenom vad du själv måste tänka på när du sätter skälig hyra när du ska hyra ut din villa eller hus.

En skälig hyra för en villa eller ett hus ska börja med storlek, antal rum, skick och läge. Detta kan vara svårt då du bara har tillgång till att jämföra med outhyrda villor, hus och gärdar, som ibland kan vara outhyrda just för att de har för hög hyra. Självklart kan hyra påverkas av till exempel pool, stall eller stort varmgarage.

Hyran för din uthyrda villa styrs också av dina driftskostnader. Det innebär alla kostnader du har för huset från el till sophämtning också kan ingå i driftskostnaderna. Här gäller det att inte glömma extra kostnader för till exempel återvinningskärl, påfyllning av vatten i egen brunn eller fiber för bredband.

 

Ta hjälp av Bostadsagenturem

Som kund hos Bostadsagenturen får du hjälp att sätta en hållbar och skälig hyra för din villa. Bostadsagenturen sätter hyran med hänsyn till storlek, antal rum, skick och läge, samt vilken hyra uthyrda villor i området har.

Facebook

Läs mer...

Bostadsagenturen

Välkommen till Bostadsagenturen – där vi erbjuder expertis inom bostadsuthyrning och skräddarsydda lösningar för våra kunder. Med vårt engagerade team och vår proaktiva strategi strävar vi efter att göra bostadsuthyrningen enklare och tryggare för alla. Lita på oss för att hitta den perfekta hyresgästen för din bostad!

Läs mer

Snittpriser vid uthyrning i Stockholm 2023 & prognos för 2024

Utforska senaste årets snittpriser för bostadsuthyrning i Stockholm och få en försiktig prognos för 2024. Upptäck hur ekonomiska faktorer påverkar prissättningen och hur vi på Bostadsagenturen anpassar oss för att fortsätta erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Läs mer

Hyra ut istället för att sälja?

Att hyra ut istället för att sälja: En smart strategi för ekonomisk stabilitet. Överväg att hyra ut din bostad istället för att sälja när priserna sjunker. Fortsätt generera inkomster, avvakta en gynnsam marknadshöjning och dra nytta av den stabila hyresmarknaden.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!