fbpx

Hyra ut bostad i andrahand

Om du vill hyra ut din bostad i andrahand, finns det några saker du behöver tänka på och veta:

 

Tillstånd: Om du ska hyra ut din bostad i andrahand behöver du ofta ha tillstånd från din hyresvärd eller bostadsrättsförening. Kontrollera med dem innan du börjar leta efter en hyresgäst.

 

Hyresavtal: Det är viktigt att skriva ett hyresavtal som reglerar förhållandet mellan dig och hyresgästen. Det kan vara bra att anlita en jurist för att se till att avtalet är korrekt och täcker alla viktiga punkter.

 

Hyra och deposition: Bestäm hur mycket du ska ta i hyra och om du vill ha en deposition. Det är vanligt att ta en depositionsavgift som återbetalas när hyresavtalet avslutas, förutsatt att inga skador har uppstått.

 

Bostadsförsäkring: Kontrollera med ditt försäkringsbolag om din befintliga bostadsförsäkring täcker en andrahandshyresgäst. Du kan behöva teckna en tilläggsförsäkring för detta ändamål.

 

Skatter: Tänk på att hyresintäkter kan vara skattepliktiga. Kontrollera med Skatteverket eller med en skatteexpert för att få korrekt information om detta.

 

Annonsera: När du har ordnat allt ovanstående, kan du börja annonsera din bostad.

 

Genom att vara noggrann och följa lagar och regler kan du hyra ut din bostad i andrahand på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Hyra ut i andrahand/förvaltning

Upptäck fördelarna med att anlita ett förvaltningsföretag för uthyrning av din fastighet. Frigör tid och minska stress med professionell hantering av administrativa uppgifter och effektiv kontakt med hyresgäster. Kontakta oss på Bostadsagenturen för expert hjälp idag!

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!