fbpx

Långtidsuthyrning av hus möjliggjorde drömresa till Nya Zeeland


 Att planera för en utlandsresa över ett helt år är en dröm för många, men när verkligheten slår till och man står inför utmaningen att hyra ut sitt hus under en lång tid, kan det kännas överväldigande. För familjen Andersson blev vi på Bostadsagenturen räddningen när de bestämde sig för att packa väskorna och ge sig ut på äventyr till Nya Zeeland
.

Familjen Anderssons långtidsuthyrning tillsammans med Bostadsagenturen

Linda och Samuel hade länge drömt om ett äventyr på andra sidan jordklotet tillsammans med sina tre barn. När tillfället äntligen kom insåg de att de behövde lösa frågan om vad de skulle göra med sitt hus under den långa perioden av frånvaro. Det var då de vände sig till oss på Bostadsagenturen för hjälp.

– Bostadsagenturen blev ett självklart val för oss då de erbjöd oss en heltäckande lösning vid långtidsuthyrning av hus. De tog hand om allt från marknadsföring och visningar till juridiska aspekter och kontraktshantering. Vi som familj kunde tryggt lämna över ansvaret för vårt hem och fokusera på att förverkliga våra drömmar om att utforska Nya Zeeland, berättar Linda.

Långtidsuthyrning av hus

En oväntad vändning när hyresgästen säger upp avtalet

Allt gick smidigt de första månaderna. En trevlig familj hyrde deras hus, och kommunikationen med oss på Bostadsagenturen var enkel och effektiv. Men som det ibland händer i livet, ställdes de inför en oväntad utmaning.

– När den första hyresgästen valde att säga upp avtalet efter några månader spreds en lätt panik hos oss. Saken gjorde det inte lättare när vi befann oss tusentals kilometer bort från vårt hem. Lyckligtvis var Bostadsagenturen där för att ta hand om situationen.

– De agerade snabbt för att hitta en ny hyresgäst och lösa problemet. Genom sitt nätverk och expertis inom bostadsuthyrning identifierade de en lämplig hyresgäst som kunde flytta in inom en månad, berättar Linda.

Långtidsuthyrning av hus på distans kräver en pålitlig partner

Som hyresvärd på distans är det svårt att ta sig an problem som uppstår i sitt hus på hemmaplan. Denna gång slapp familjen Andersson känna oro och stress över att behöva avbryta resan efter den oväntade situationen som uppstod. 

– I ett ögonblick av oro blev det tydligt för oss hur viktigt det är att ha en pålitlig partner vid sin sida vid en långtidsuthyrning av sitt hus, speciellt när man befinner sig på andra sidan jordklotet. Bostadsagenturen överträffade våra förväntningar och visade att de inte bara är experter på marknaden utan även en pålitlig stöttepelare för sina kunder, berättar Linda.

– Så om du någonsin befinner dig i en liknande situation som oss, tveka inte att vända dig till Bostadsagenturen för att få den trygghet och hjälp du behöver för att göra din drömresa till verklighet. Med dem vid vår sida kunde vi fortsätta resan precis som planerat och lita på att vårt hem var i säkra händer, avslutar Linda.

Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Hyra ut bostad i andrahand

Planerar du att hyra ut din bostad i andrahand? Förstå de viktiga aspekterna såsom tillstånd från hyresvärd, upprättande av hyresavtal, bestämning av hyra och deposition, samt hantering av bostadsförsäkring och skatter. Gör dig redo att hyra ut med våra praktiska tips.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!