fbpx

Så hittar vi rätt hyresgäst

Att matcha ihop rätt hyresgäst med rätt objekt är Bostadsagenturens uthyrares viktigaste uppgift.

När du ska hyra ut bostadsrätt eller hyra ut hus i Stockholmsområdet är den största utmaningen att hitta rätt hyresgäst. Hyresgästerna som vill hyra i andra hand står ofta i kö till attraktiva objekt i attraktiva områden. Men att hitta rätt hyresgäst som gör din andrahandsuthyrning när du ska hyra ut bostadsrätt eller hyra ut hus smidig och trygg är inte okomplicerad.

– Det handlar ju inte bara om att göra kreditkontroller eller ringa på referenser. Magkänslan måste vara rätt, och om man aldrig har gjort en andrahandsuthyrning tidigare kan det vara svårt att lita på den egna känslan. Vi som jobbar som Uthyrare på Bostadsagenturen jobbar varje dag med att hitta rätt person för rätt objekt. Vår gemensamma erfarenhet gör att vi hela tiden prickar rätt, berättar Fredrik Lundberg, Uthyrare på Bostadsagenturen.

Uthyrningen av ditt blir bara trygg om du vet att du hyr ut till rätt person. Att befinna sig på andra sidan jordklotet i en ny miljö och på ett nytt jobb samtidigt som det strular med din hyresgäst hemma i Stockholm är ohållbart.

– Vi strävar alltid efter att det ska finnas en hållbarhet, det ska vara självklart att samma person hyr av dig hela uthyrningsperioden. Men ibland uppstår något som gör att personen måste flytta ut tidigare och då löser vi det genom att hitta en ny person som är rätt för objektet och den tid som återstår att hyra.

Fredrik Lundberg, Uthyrare

Hur går ni till väga när ni ska matcha rätt person till rätt bostad?
– Allting börjar med att vi marknadsför en bostad genom att vi lägger ut den på vår Facebook-sida och på Blocket Bostad. Därefter så strömmar det in intresseanmälningar. Då brukar vi kontakta personerna eller chatta direkt med dem. Vi börjar alltid med att fråga om uthyrningsperioden passar. Därefter bjuds de intresserade in till en visning som vi Uthyrare sköter om. Är det ett populärt objekt har vi flera visningar och man är aldrig mer än fem intressenter på plats samtidigt. Är man intresserad efter visningen där vi också svarar på frågor om bostaden så hör vi av oss efter visningen därefter så skickar vi över information om bostaden och hur dem gör för att ta fram det underlag vi behöver för till exempel tidigare referenser och kreditupplysning. Redan här har vi ett ganska stort hum om vilken vi tror ska erbjudas bostaden.

Vad är nästa steg?
– Är allting okej med referenser och upplysningar så väljer vi helt enkelt ut den vi anser passa bäst. Ibland har våra uthyrare egna krav på vem som får hyra. Men vi hittar alltid en lösning om kravbilden är för snäv. När vi valt ut vem som ska hyra så ses vi i bostaden igen och går igenom allt. Vi tittar på besiktningsprotokoll, inventarielistor, att försäkringarna är de rätta, att bostadsrättsföreningen gett sin tillåtelse och därefter skriver vi kontrakt. Ibland skriver vi också kontrakt på kontoret i Stockholm och då får vi ytterligare en chans att lära känna den som ska hyra. På inflyttningsdagen ses vi och överlämnar nycklar och inflyttning kan ske.

Facebook

Läs mer...

Bostadsagenturen

Välkommen till Bostadsagenturen – där vi erbjuder expertis inom bostadsuthyrning och skräddarsydda lösningar för våra kunder. Med vårt engagerade team och vår proaktiva strategi strävar vi efter att göra bostadsuthyrningen enklare och tryggare för alla. Lita på oss för att hitta den perfekta hyresgästen för din bostad!

Läs mer

Snittpriser vid uthyrning i Stockholm 2023 & prognos för 2024

Utforska senaste årets snittpriser för bostadsuthyrning i Stockholm och få en försiktig prognos för 2024. Upptäck hur ekonomiska faktorer påverkar prissättningen och hur vi på Bostadsagenturen anpassar oss för att fortsätta erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Läs mer

Hyra ut istället för att sälja?

Att hyra ut istället för att sälja: En smart strategi för ekonomisk stabilitet. Överväg att hyra ut din bostad istället för att sälja när priserna sjunker. Fortsätt generera inkomster, avvakta en gynnsam marknadshöjning och dra nytta av den stabila hyresmarknaden.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!