fbpx

Har du inte råd att bo kvar i din bostad? Låt oss hyra ut den istället för att sälja!

Inflation, stigande bolåneräntor och ökade levnadskostnader är tre faktorer som har skapat en utmanande ekonomisk situation för många svenskar under 2023. Detta resulterar i att folk inte har råd att bo kvar i sitt nuvarande boende, men att sälja är inte heller en lösning eftersom det kan resultera i förlust. Det är här Bostadsagenturen träder in med svaret på detta knepiga dilemma.

Inflation & Stigande Bolåneräntor: En utmaning för Boende

Inflationen har i dagens läge en stor påverkan på våra personliga ekonomier. När priset på varor och tjänster stiger, minskar vår köpkraft, och många kämpar för att behålla sin levnadsstandard. Dessutom, när bolåneräntorna stiger så ökar även månadskostnaderna för bostadslån, vilket kan leda till ekonomiska besvär för många hushåll.

Detta skapar en knivig situation för de som äger ett boende med dagens räntenivåer. Om man inte längre har råd att bo kvar i sin bostad, kan man känna sig fast i sin privatekonomi. Att sälja sitt boende kan vara en möjlig lösning, men det kan också resultera i en ekonomisk förlust, särskilt om fastighetspriserna har sjunkit sedan ditt köp.

Hyr ut din bostad i andra hand med Bostadsagenturen som räddningslina

Här kommer Bostadsagenturen in i bilden. Genom att hyra ut din bostad i andra hand kan du övervinna dessa utmaningar på ett smart sätt. Så här hjälper vi på Bostadsagenturen dig:

  • Behåll ditt boende: Du kan hyra ut bostaden i andra hand och samtidigt behålla ditt älskade hem. Detta ger dig tillfälle att se över hur fastighetsmarknaden utvecklar sig och undvika att sälja med förlust.
  • Expertis och support: Vi på Bostadsagenturen tar hand om allt det administrativa och juridiska arbetet som är förknippat med andrahandsuthyrning och hittar rätt hyresgäst åt dig. Det innebär att du kan fokusera på annat medan vi sköter allt det praktiska.
  • Trygghet för hyresgäster: Vi på Bostadsagenturen ger en pålitlig och trygg upplevelse för de hyresgäster som bor i ditt boende. Vi utlovar bostadsgaranti och säkerställer att allt går smidigt samt att alla parter är nöjda.
  • Extra Inkomstkälla: Att hyra ut bostad i andra hand kan generera extra inkomst, vilket kan hjälpa dig att klara av de ökade kostnaderna ytterligare.

Inflation och stigande bolåneräntor är idag en stor ekonomisk utmaning för många bostadsägare. Att sälja sitt boende är inte alltid den bästa lösningen, särskilt inte i dessa tider när bostadspriserna sjunkit kraftigt. Vi på Bostadsagenturen ger dig som är i en sådan ekonomisk sits möjlighet att generera extra inkomst, behålla ditt nuvarande boende och få expertis och support under hela processen. Så tveka inte att hyra ut bostaden via oss!


Kontakta oss

Facebook

Läs mer...

Bopriser 2024

Fallande eller stigande bopriser i Stockholm 2024?

Efter ett utmanande år på bostadsmarknaden 2023 har många funderat över vad framtiden har att erbjuda. Vi delar med oss av vår syn på läget.

Läs mer

Frågor och svar om beskattning av hyresintäkter på bostadsrätt

Pontus Larsson, Uthyrare på Bostadsagenturen vet vad du behöver tänka på när det är dags att deklarera hyresintäkter på en bostadsrätt.

Läs mer

Bra att veta vid kontraktsskrivning för uthyrning i andra hand

Fredrik Lundberg, Uthyrare på Bostadsagenturen, svarar på de viktigaste frågorna om kontrakt för uthyrning i andra hand.


Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!