fbpx

Så funkar Bostadsgarantin

Vi på Bostadsagenturen utlovar bostadsgaranti till alla våra hyresgäster. Att veta att man inte kommer stå utan bostad om hyresvärden avslutar uthyrningen tidigare än avtalat ger en långsiktig trygghet.

Att lämna sin hem och sin trygghet för ett nytt uppdrag på annan ort är en stor sak. Att ge sig in på bostadsmarknaden i Stockholm utan att man hunnit sälja sin egen bostad på hemorten är idag en ekonomisk utmaning, därför kan alternativet att hyra i andra hand lösa många problem.

Även om ett långt hyresavtal tecknats så gör Hyreslagen det möjligt för både uthyrare och hyresgäst att avsluta avtalet med en uppsägning på tre månader. Detta skyddar båda parter om något oväntat skulle inträffa.

Om detta skulle inträffa finns det som kallas Bostadsgaranti för dig som är hyresgäst. Bostadsgarantin innebär att du som får ett hyresavtal uppsagt innan hyresperioden är slut har förtur till ett nytt boende i andra hand.

Med tre månader kvar på avtalet så ser Bostadsgarantin till att du får möjlighet att hyra likvärdig bostad i andra hand.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs mer...

5 vanliga frågor vid uthyrning av bostad

Fredrik Lundberg, uthyrare på Bostadsagenturen, svarar på fem vanliga frågor om att hyra ut bostad.

Läs mer

Så hittar vi rätt hyresgäst

Att matcha ihop rätt hyresgäst med rätt objekt är Bostadsagenturens viktigaste uppgift.

Läs mer

Om kylskåpet går sönder

Vad händer om något händer i bostaden? Så hjälper Bostadsagenturen dig när olyckan är framme.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!