fbpx

Så funkar Bostadsgarantin

Vi på Bostadsagenturen utlovar bostadsgaranti till alla våra hyresgäster. Att veta att man inte kommer stå utan bostad om hyresvärden avslutar uthyrningen tidigare än avtalat ger en långsiktig trygghet.

Att lämna sin hem och sin trygghet för ett nytt uppdrag på annan ort är en stor sak. Att ge sig in på bostadsmarknaden i Stockholm utan att man hunnit sälja sin egen bostad på hemorten är idag en ekonomisk utmaning, därför kan alternativet att hyra i andra hand lösa många problem.

Även om ett långt hyresavtal tecknats så gör Hyreslagen det möjligt för både uthyrare och hyresgäst att avsluta avtalet med en uppsägning på tre månader. Detta skyddar båda parter om något oväntat skulle inträffa.

Om detta skulle inträffa finns det som kallas Bostadsgaranti för dig som är hyresgäst. Bostadsgarantin innebär att du som får ett hyresavtal uppsagt innan hyresperioden är slut har förtur till ett nytt boende i andra hand.

Med tre månader kvar på avtalet så ser Bostadsgarantin till att du får möjlighet att hyra likvärdig bostad i andra hand.

Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Hyra ut bostad i andrahand

Planerar du att hyra ut din bostad i andrahand? Förstå de viktiga aspekterna såsom tillstånd från hyresvärd, upprättande av hyresavtal, bestämning av hyra och deposition, samt hantering av bostadsförsäkring och skatter. Gör dig redo att hyra ut med våra praktiska tips.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!