fbpx

Så funkar Bostadsgarantin

Vi på Bostadsagenturen utlovar bostadsgaranti till alla våra hyresgäster. Att veta att man inte kommer stå utan bostad om hyresvärden avslutar uthyrningen tidigare än avtalat ger en långsiktig trygghet.

Att lämna sin hem och sin trygghet för ett nytt uppdrag på annan ort är en stor sak. Att ge sig in på bostadsmarknaden i Stockholm utan att man hunnit sälja sin egen bostad på hemorten är idag en ekonomisk utmaning, därför kan alternativet att hyra i andra hand lösa många problem.

Även om ett långt hyresavtal tecknats så gör Hyreslagen det möjligt för både uthyrare och hyresgäst att avsluta avtalet med en uppsägning på tre månader. Detta skyddar båda parter om något oväntat skulle inträffa.

Om detta skulle inträffa finns det som kallas Bostadsgaranti för dig som är hyresgäst. Bostadsgarantin innebär att du som får ett hyresavtal uppsagt innan hyresperioden är slut har förtur till ett nytt boende i andra hand.

Med tre månader kvar på avtalet så ser Bostadsgarantin till att du får möjlighet att hyra likvärdig bostad i andra hand.

Facebook

Läs mer...

Bopriser 2024

Fallande eller stigande bopriser i Stockholm 2024?

Efter ett utmanande år på bostadsmarknaden 2023 har många funderat över vad framtiden har att erbjuda. Vi delar med oss av vår syn på läget.

Läs mer
Hyra ut bostad istället för att sälja

Har du inte råd att bo kvar i din bostad? Låt oss hyra ut den istället för att sälja!

Det ekonomiska läget gör att allt fler inte har råd att bo kvar. Här träder vi in med svaret på detta knepiga dilemma.

Läs mer

Frågor och svar om beskattning av hyresintäkter på bostadsrätt

Pontus Larsson, Uthyrare på Bostadsagenturen vet vad du behöver tänka på när det är dags att deklarera hyresintäkter på en bostadsrätt.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!