fbpx

Snittpriser vid uthyrning i Stockholm 2023 & prognos för 2024

Att följa utvecklingen av snittpriser

Bostadsmarknaden är dynamisk och kräver att både hyresvärdar och hyresgäster håller ett vakande öga på snittpriserna för uthyrning av bostäder. Att hålla sig uppdaterad är avgörande för att erbjuda marknadsmässiga priser och skapa en sund relation mellan hyresvärd och hyresgäst.

Marknadstrender & prissättning 2023

Att förstå marknadstrender och prissättning är central för vår verksamhet. Under 2023 har vi noga observerat hur inflation, stigande bolåneräntor och ökade levnadskostnader påverkat bostadsmarknaden. Detta har resulterat i högre snittpriser för uthyrning jämfört med tidigare år, vilket vi anpassar oss efter för att förbli konkurrenskraftiga.

Snittpriser vid uthyrning 2023

Här presenterar vi våra snittpriser för uthyrning av lägenheter och hus i Stockholm under 2023. Dessa siffror ger en indikation på den aktuella marknaden och är ett verktyg för att ge insikter både till hyresgäster och fastighetsägare.

● Enrumslägenheter: 8.500 kr 

Tvårumslägenheter: 12.000 kr 

Trerumslägenheter: 14.900 kr 

Fyrarumslägenheter: 17.500 kr

● Hus: 18.000kr

Prognos för snittpriser 2024

Inför framtiden är det alltid spännande att förutse marknadstrender och prissättning. En konservativ prognos för 2024 indikerar en stabilisering av prissättningen, med en försiktig uppgång på cirka 5% för både lägenheter och hus. Trots eventuella osäkerheter förväntas inga drastiska förändringar i snittpriserna för uthyrning.

Framtida utsikter och åtagande

Med en lovande prognos för 2024 fortsätter vi att sträva efter att ge våra kunder realistiska förväntningar och högkvalitativa bostadstjänster. Vi åtar oss att upprätthålla rättvisa och transparenta priser för att fortsätta bygga på vår relation med både hyresvärdar och hyresgäster

Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Hyra ut bostad i andrahand

Planerar du att hyra ut din bostad i andrahand? Förstå de viktiga aspekterna såsom tillstånd från hyresvärd, upprättande av hyresavtal, bestämning av hyra och deposition, samt hantering av bostadsförsäkring och skatter. Gör dig redo att hyra ut med våra praktiska tips.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!