fbpx

Peter hyrde drömbostaden i andra hand

När Peter fick nytt jobb i Järfälla i Stockholm ville han först hyra en lägenhet i andra hand för att ge sig själv tid att upptäcka om han skulle trivas i sin nya stad och på sitt nya jobb.

Det är nog ingen överdrift att Peter Karlsson från Örebro fick sitt drömjobb inom sälj när han anslöt till det svenska men globalt ledande bolaget inom industriteknik. Det första han var tvungen att göra var att skaffa en bostad i Stockholm, något han oroade sig för.

– Jag hade bott i Örebro i hela mitt liv men för att ta mig vidare i min karriär började jag söka jobb på större bolag. Både i Malmö och Stockholm fanns det jag sökte. Efter en snabb rekryteringsprocess fick jag mitt drömjobb på ett svenskt industriteknikbolag, i Järfälla utanför Stockholm, berättar Peter.

Hittar en lägenhet att hyra i andra hand

I Örebro hade Peter en bostadsrätt som han ville vänta med att sälja, han ville först komma till rätta med sitt nya jobb. Därför började han att söka efter någon som ville hyra ut i andra hand till honom.

– Jag upptäckte snart att det fanns en mängd olika företag som sysslade med att förmedla uthyrning i andra hand. Det var en djungel och ganska svårt att orientera sig. Men på Blocket stötte jag på en bostadsrättslägenhet som låg nära jobbet som skulle hyras ut i ett år. Det var perfekt.

Det var Bostadsagenturen som hyrde ut lägenheten och Peter tog omedelbart kontakt med Bostadsagenturens Uthyrare via Facebook. Bara minuter efter visat intresse fick Peter direktkontakt med en Uthyrare och man började chatta.

– Jag hade visat intresse för ett par andra lägenheter som fanns hos andra bostadsförmedlare men upplevde att jag skulle fixa allt själv, och allt skulle ske online. När jag förstod att jag skulle kunna få en visning av lägenheten som skulle hyras ut i andra hand och få träffa Uthyraren från Bostadsagenturen kändes det mycket tryggare.

Flyttade in tre veckor efter visningen

Efter visningen visste Peter att det var lägenheten han sökte och när han meddelat det till Uthyraren från Bostadsagenturen direkt på visningen gick allt fort.

– Jag hade egentligen inte bråttom men bodde på hotell och då erbjöds jag en snabbare inflyttning eftersom lägenheten stod tom, men hyrdes ut möblerad. Det tog tre veckor från att jag var på visning till att jag sov min första natt i lägenheten.

Processen att flytta in snabbt var möjlig eftersom Peter och uthyraren hade direktkontakt och snabbt kunde godkänna Peters referenser och kreditupplysning. Själva kontrakten skrevs över en kopp kaffe på Bostadsagenturens kontor där Peter också fick ta del av besiktning av lägenheten, inventarielista, förrådsmöjligheter och när bostadsföreningen hade städdag.

– Jag bodde kvar hela året och sålde min bostadsrätt i Örebro. Innan min hyresperiod var över dök det upp en lägenhet till försäljning i samma fastighet och idag bor jag en trappa upp och stortrivs, jag känner mig också väl insatt i andrahandsuthyrning om det är så att jag själv skulle söka någon av bolagets tjänster som finns utomlands.

Facebook

Läs mer...

Bostadsagenturen

Välkommen till Bostadsagenturen – där vi erbjuder expertis inom bostadsuthyrning och skräddarsydda lösningar för våra kunder. Med vårt engagerade team och vår proaktiva strategi strävar vi efter att göra bostadsuthyrningen enklare och tryggare för alla. Lita på oss för att hitta den perfekta hyresgästen för din bostad!

Läs mer

Snittpriser vid uthyrning i Stockholm 2023 & prognos för 2024

Utforska senaste årets snittpriser för bostadsuthyrning i Stockholm och få en försiktig prognos för 2024. Upptäck hur ekonomiska faktorer påverkar prissättningen och hur vi på Bostadsagenturen anpassar oss för att fortsätta erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Läs mer

Hyra ut istället för att sälja?

Att hyra ut istället för att sälja: En smart strategi för ekonomisk stabilitet. Överväg att hyra ut din bostad istället för att sälja när priserna sjunker. Fortsätt generera inkomster, avvakta en gynnsam marknadshöjning och dra nytta av den stabila hyresmarknaden.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!