fbpx

Lär känna en uthyrare

På Bostadagenturen är det teamet av Uthyrare som har all direktkontakt med både uthyrare och hyresgäst. Möt Fredrik Lundberg, Uthyrare på Bostadagenturen.

När Fredrik möter upp på Bostadsagenturens kontor i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm kommer han direkt från en visning i Nacka.

–Objektet i Nacka är mycket populärt och jag har haft flera visningar, men det kändes som att den familj jag mötte idag kommer att bli dem som hyr. När man har jobbat länge som Uthyrare så får man en känsla för det där, berättar Fredrik.

Hur ser en dag ut?
–Egentligen är ingen dag den andra lik. Det är såklart alltid inslag av marknadsföring av objekt, besiktningar, kontraktsskrivning, intervjuer och småfix av felanmälningar i de uthyrda bostäderna. Tidigare i morse var jag i en lägenhet i Täby och avhjälpte en droppande kökskran.

Det låter som om jobbet innehåller mycket handpåläggning?
– Det gör det. Men det börjar och slutar hela tiden i att finnas till för de som hyr ut och de som hyr. Vi har stor förståelse för att det är en stor sak att hyra ut sitt hem, och att hyra någons hem och att många frågor uppstår.

Men det måste också handla om att vara rådgivande juridiskt och veta gången gentemot bostadsrättsföreningar?
–Vi kan såklart uthyrningslagen och alla lagar som stöttar eller begränsar uthyrning i andra hand. Vi vet också väl hur bostadsrättsföreningar och fastighetsägare fungerar i uthyrningsfrågor. Är det så att vi måste upprätta kontrakt som behöver vara mer omfattande än de som är standard tar vi juridisk hjälp.

Hur ser er typiska kund ut?
–Det är väldigt svårt att säga att vi har en typisk kund, anledningen till varför man vill hyra ut är många, ibland hjärtskärande och ibland underhållande. Men det typiska är väl att man ska hyra ut länge för att man ska jobba utomlands eller på annan ort och att man bor i Stockholm eller Storstockholm.

Är det svårt att komma överens om en hyra för objektet?
–Nej det är det inte. Hyresmarknaden för andrahandsuthyrning i Stockholm är stor och omfattande och det finns alltid liknande objekt i området man kan jämföra med. Sedan styrs hyran såklart av tillgång och efterfrågan. Huset kan vara hur fint som helst men ligger det långt bort från skolor, förskolor, kommunikationer och affärer kommer hyran bli lägre. Och det omvända.

Kan du själv påverka att ett objekt blir mer attraktivt att hyra ut?
–Ibland har den som hyr ut väldigt specifika krav på den som ska hyra. Till exempel att det inte får bo mer än två barn i huset, att det får inte finnas hund eller att uthyraren själv vill begagna ett helt våningsplan som förråd istället för att magasinera möbler och inventarier. Detta är något som kan göra det betydligt svårare att hyra ut ett objekt. Men vi brukar börja med att försöka hitta någon som kan hyra enligt de hårda kraven kraven och går inte det brukar vi få uthyraren att mjuka upp sin kravlista.

Facebook

Läs mer...

Bostadsagenturen

Välkommen till Bostadsagenturen – där vi erbjuder expertis inom bostadsuthyrning och skräddarsydda lösningar för våra kunder. Med vårt engagerade team och vår proaktiva strategi strävar vi efter att göra bostadsuthyrningen enklare och tryggare för alla. Lita på oss för att hitta den perfekta hyresgästen för din bostad!

Läs mer

Snittpriser vid uthyrning i Stockholm 2023 & prognos för 2024

Utforska senaste årets snittpriser för bostadsuthyrning i Stockholm och få en försiktig prognos för 2024. Upptäck hur ekonomiska faktorer påverkar prissättningen och hur vi på Bostadsagenturen anpassar oss för att fortsätta erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Läs mer

Hyra ut istället för att sälja?

Att hyra ut istället för att sälja: En smart strategi för ekonomisk stabilitet. Överväg att hyra ut din bostad istället för att sälja när priserna sjunker. Fortsätt generera inkomster, avvakta en gynnsam marknadshöjning och dra nytta av den stabila hyresmarknaden.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!