fbpx

Hyresgaranti för alla våra uthyrare

En av de viktigaste delarna för att en uthyrning av hus eller lägenhet ska kännas trygg och smidig är vetskapen om att hyran betalas i tid - Bostadsagenturen ser till att den alltid finns på ditt konto den sista varje månad.

Att hyra ut sitt hem i andra hand är ett stort pussel att lägga. Allt från hyresgäst till inventarielista och juridiskt hållbara hyresavtal måste på plats innan du i lugn och ro kan bege dig i väg till en ny stad och jobba eller plugga. Väl borta, ibland på andra sidan jordklotet, så kan ett litet problem snabbt växa till ett stort. Och det som de flesta oroar sig för vid en andrahandsuthyrning av sin bostadsrätt eller hus är om hyran kommer betalas i tid.

På Bostadsagenturen jobbar vi därför med Hyresgaranti. Det innebär att så länge det finns en hyresgäst som bor i din bostad med ett giltigt avtal, sätts din avtalade hyra in på ditt konto den sista varje månad.

Det innebär att om en hyresgäst slutar att betala hyran så sägs hyresgästen vanligtvis upp med en uppsägningstid om 3 månader, bostadsagenturens hyresgaranti går in och betalar under hela uppsägningstiden. Samtidigt jobbar vi aktivt med att hitta en ny hyresgäst som kan tillträda i samband med att dåvarande hyresgäst flyttar ut, detta för att motverka glapp i hyrestiden.

Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Hyra ut bostad i andrahand

Planerar du att hyra ut din bostad i andrahand? Förstå de viktiga aspekterna såsom tillstånd från hyresvärd, upprättande av hyresavtal, bestämning av hyra och deposition, samt hantering av bostadsförsäkring och skatter. Gör dig redo att hyra ut med våra praktiska tips.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!