fbpx

Hyr ut möblerat – Bostadsrätt

Att hyra ut en bostadsrätt möblerad är bekvämt. Du slipper dubbla flyttar och kostnader som förvaring och magasinering innebär. Det blir också enklare att hitta en hyresgäst om den kan flytta rakt in i ett möblerat hem.

Men vad är viktigt att tänka på när man ska hyra ut bostadsrätten möblerad? Ta hjälp av vår guide för tips och hur du undviker de värsta fallgroparna när du hyr ut din bostadsrätt.

 

 

Hyressättning för möblerad bostadsrätt

När du hyr ut din bostadsrätt så gäller fri hyressättning, oavsett om den är möblerad eller inte. Du kan därför ta vilken summa som helst i månaden, men vi förespråkar alltid en marknadsmässig hyra för en hållbar andrahandsuthyrning på lång sikt. Det betyder inte att du ska sätta en låg, utan en marknadsmässig. Vi kan andrahandsmarknaden och vet vad som är en bra hyresnivå för bostadsrätter i alla delar av Stockholm och Uppsala.

 

Försäkring när du hyr ut möblerad bostadsrätt

När du hyr ut möblerat är det viktigt att du är rätt försäkrad. Det bästa är om du kontaktar ditt försäkringsbolag. Vissa bolag kan ha tilläggsförsäkringar som gäller uthyrning. Är du rätt försäkrad så har du också ett skydd om det oväntade skulle inträffa. Det är också viktigt att du vet att din hyresgäst också är rätt försäkrad om en skada uppstår i din bostadsrätt. Vid en möblerad uthyrning är det därför klokt att förvara eller magasinera det som har ett stort värde för dig.

 

Så arbetar Bostadsagenturen med uthyrning av hus

Är du kund hos Bostadsagenturen så hjälper vi dig med allt som är komplicerat med en uthyrning. Vi sätter rätt hyra, vi hjälper dig hitta en trygg hyresgäst och ser till att alla försäkringar är på plats. Vi besiktigar också bostadsrätten innan hyresgästen flyttar in och dokumenterar allt och får protokollet signerat både av dig och hyresgästen.

Skulle ändå en felanmälan göras kan vi vara snabbt på plats och åtgärda felet. Är det en skada i lägenheten tar vi hjälp av hantverkare. Du är självklart välinformerad om något händer.

Skulle eventuellt din hyresgäst avsluta kontraktet innan hyresperioden är över skaffar vi en ny hyresgäst. Oavsett vad som händer omfattar vår hyresgaranti 12 månader.

 

Detta förväntas en möblerad bostdsrätt innehålla:

 • Sängar i sovrummen, anpassade för vuxna.
 • Mattor
 • Soffa och TV
 • Matbord och stolar
 • Skrivbord eller liknande.
 • Husgeråd som bestick, porslin, kastruller och kaffebryggare.
 • Städsaker

Detta förväntas inte en möblerad bostadsrätt innehålla:

 • Handdukar
 • Sängkläder
 • Dammsugare
 • Tvättmedel och diskmedel

Tänk på att ta bort personliga saker
Om du och din hyresgäst inte har kommit överens med hyresgästen om något annat så ska lägenheten vara rensad på personliga tillbehör som till exempel prydnadssaker, böcker, fotografier och toalettsaker. Även kläder, skor och väskor ska tas bort. Detta gäller även förvaringsutrymmen.

Upprätta detaljerad inventarielista
Upprätta alltid en inventarielista som din hyresgäst kvitterar. Listan ska innehålla allt, från köksknivar till verktyg och fjärrkontroller.

Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Hyra ut bostad i andrahand

Planerar du att hyra ut din bostad i andrahand? Förstå de viktiga aspekterna såsom tillstånd från hyresvärd, upprättande av hyresavtal, bestämning av hyra och deposition, samt hantering av bostadsförsäkring och skatter. Gör dig redo att hyra ut med våra praktiska tips.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!