fbpx

Uthyrning möjliggjorde äventyr i Kalifornien

När Johan fick möjlighet att jobba två år på hans företags huvudkontor i Kalifornien hyrde han ut villan i Spånga i andra hand.

Att ta med sin familj utomlands var länge en plan för Johan Klang som jobbar som kemist på ett internationellt läkemedelsbolag. För dryga två år sedan dök chansen upp och han sökte och fick en tjänst på bolagets huvudkontor i San Jose i Kalifornien.

– När jag och min fru bestämde oss för att göra detta så var det viktigt att det kunde göras på ett smidigt och tryggt sätt. Vi fick all hjälp vi behövde för att hyra ett hus i andra hand i San Jose men var ju också tvungna att hyra ut vårt eget hus på samma sätt.

Valde att hyra ut med hjälp av Bostadsargenturen

Johan hade en arbetskamrat som hade använt Bostadsagenturens tjänster under sin utlandstjänstgöring och var mycket nöjd. Dessutom var tjänsten kostnadsfri.
– Ska man hyra ut sitt hus, vi planerade också att hyra ut möblerat, så måste det kännas tryggt och smidigt. Både vad gäller ekonomin men också hur huset och tomten tas om hand om något oförutsett inträffar, berättar Johan.

Johan och hans familj valde till slut att hyra ut deras hus från 1940-talet med hjälp av Bostadsagenturen.

– När man hyr ut ett hus med inventarier är det mycket att tänka på och att lista. Av Bostadagenturens Uthyrare fick vi hjälp med vad vi skulle förbereda inför utflytt. Jag och min fru la ner mycket tid på en detaljerad inventarielista och vi skapade också en pärm som instruerade den som skulle hyra hur saker i huset fungerade, och hur tomten skulle tas om hand, sopsortering funkade och varför man måste skotta undan snö på balkongerna.

Bostadsagenturen och Johan diskurterade hyra samt om husdjur skulle vara tillåtet för att göra det enklare att hitta rätt hyresgäster. Därefter gjordes en grundlig besiktining.

– Att göra en besiktning av huset och tomten kändes väldigt tryggt. Vi upptäckte också sådant jag själv inte kände till. Därefter förberedde vi oss för visning av huset och huset fick snabbt en uthyrare som matchade vår bild helt perfekt.

Vattenskada på första våningen ett år in i uthyrningen

Uthyrningen över två år blev lyckat, precis som äventyret i San Jose. Det enda missödet skedde ett år in i uthyrningen.

– Ja, det blev en vattenskada på första våningen när en av de gamla radiatorerna hade börjat läcka ut vatten på parketten. Familjen som hyrde var på semester så det var ordentlig otur, men eftersom både vi själva och de som hyrde hade rätt försäkringar gick allt smidigt. Bostadsagenturen skötte det föredömligt och höll oss informerade vad som hände och skötte allt utan att vi behövde göra något. Så här i efterhand såklart en service som är en förutsättning för att man själv ska kunna känna sig lugn när man befinner sig så långt bort men som väldigt få bostadsförmedlare som erbjuder.

Väl hemma igen gjordes en slutbesiktning av huset och tomten och både Bostadsagenturen och Johan kunde konstatera att huset hade tagits om hand på ett mycket fint sätt.

– Faktum är att vi själva aldrig fått någon riktig fart i våra gamla rosenbuskar men de som hyrde av oss visste vad de behövde för att blomstra upp igen.

Skrivet av Pontus

Facebook

Läs mer...

Hyra ut villa med uthyrningsdel

Upptäck hur du kan öka din inkomst genom att omvandla en villa till flera uthyrningsenheter. Få värdefulla tips om att säkra tillstånd, följa lagar, budgetera projektet och marknadsföra dina nya uthyrningsdelar effektivt.

Läs mer

Hyra ut bostad i andrahand

Planerar du att hyra ut din bostad i andrahand? Förstå de viktiga aspekterna såsom tillstånd från hyresvärd, upprättande av hyresavtal, bestämning av hyra och deposition, samt hantering av bostadsförsäkring och skatter. Gör dig redo att hyra ut med våra praktiska tips.

Läs mer

Investera i bostäder

Upptäck hur investering i bostäder kan ge stabil avkastning och passiv inkomst. Läs om de skattefördelar och diversifieringsmöjligheter som fastighetsinvesteringar erbjuder, samt vikten av att göra noggrann marknadsanalys innan du investerar.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!