fbpx

Uthyrning möjliggjorde äventyr i Kalifornien

När Johan fick möjlighet att jobba två år på hans företags huvudkontor i Kalifornien hyrde han ut villan i Spånga i andra hand.

Att ta med sin familj utomlands var länge en plan för Johan Klang som jobbar som kemist på ett internationellt läkemedelsbolag. För dryga två år sedan dök chansen upp och han sökte och fick en tjänst på bolagets huvudkontor i San Jose i Kalifornien.

– När jag och min fru bestämde oss för att göra detta så var det viktigt att det kunde göras på ett smidigt och tryggt sätt. Vi fick all hjälp vi behövde för att hyra ett hus i andra hand i San Jose men var ju också tvungna att hyra ut vårt eget hus på samma sätt.

Valde att hyra ut med hjälp av Bostadsargenturen

Johan hade en arbetskamrat som hade använt Bostadsagenturens tjänster under sin utlandstjänstgöring och var mycket nöjd. Dessutom var tjänsten kostnadsfri.
– Ska man hyra ut sitt hus, vi planerade också att hyra ut möblerat, så måste det kännas tryggt och smidigt. Både vad gäller ekonomin men också hur huset och tomten tas om hand om något oförutsett inträffar, berättar Johan.

Johan och hans familj valde till slut att hyra ut deras hus från 1940-talet med hjälp av Bostadsagenturen.

– När man hyr ut ett hus med inventarier är det mycket att tänka på och att lista. Av Bostadagenturens Uthyrare fick vi hjälp med vad vi skulle förbereda inför utflytt. Jag och min fru la ner mycket tid på en detaljerad inventarielista och vi skapade också en pärm som instruerade den som skulle hyra hur saker i huset fungerade, och hur tomten skulle tas om hand, sopsortering funkade och varför man måste skotta undan snö på balkongerna.

Bostadsagenturen och Johan diskurterade hyra samt om husdjur skulle vara tillåtet för att göra det enklare att hitta rätt hyresgäster. Därefter gjordes en grundlig besiktining.

– Att göra en besiktning av huset och tomten kändes väldigt tryggt. Vi upptäckte också sådant jag själv inte kände till. Därefter förberedde vi oss för visning av huset och huset fick snabbt en uthyrare som matchade vår bild helt perfekt.

Vattenskada på första våningen ett år in i uthyrningen

Uthyrningen över två år blev lyckat, precis som äventyret i San Jose. Det enda missödet skedde ett år in i uthyrningen.

– Ja, det blev en vattenskada på första våningen när en av de gamla radiatorerna hade börjat läcka ut vatten på parketten. Familjen som hyrde var på semester så det var ordentlig otur, men eftersom både vi själva och de som hyrde hade rätt försäkringar gick allt smidigt. Bostadsagenturen skötte det föredömligt och höll oss informerade vad som hände och skötte allt utan att vi behövde göra något. Så här i efterhand såklart en service som är en förutsättning för att man själv ska kunna känna sig lugn när man befinner sig så långt bort men som väldigt få bostadsförmedlare som erbjuder.

Väl hemma igen gjordes en slutbesiktning av huset och tomten och både Bostadsagenturen och Johan kunde konstatera att huset hade tagits om hand på ett mycket fint sätt.

– Faktum är att vi själva aldrig fått någon riktig fart i våra gamla rosenbuskar men de som hyrde av oss visste vad de behövde för att blomstra upp igen.

Skrivet av Pontus

Facebook

Läs mer...

Bostadsagenturen

Välkommen till Bostadsagenturen – där vi erbjuder expertis inom bostadsuthyrning och skräddarsydda lösningar för våra kunder. Med vårt engagerade team och vår proaktiva strategi strävar vi efter att göra bostadsuthyrningen enklare och tryggare för alla. Lita på oss för att hitta den perfekta hyresgästen för din bostad!

Läs mer

Snittpriser vid uthyrning i Stockholm 2023 & prognos för 2024

Utforska senaste årets snittpriser för bostadsuthyrning i Stockholm och få en försiktig prognos för 2024. Upptäck hur ekonomiska faktorer påverkar prissättningen och hur vi på Bostadsagenturen anpassar oss för att fortsätta erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Läs mer

Hyra ut istället för att sälja?

Att hyra ut istället för att sälja: En smart strategi för ekonomisk stabilitet. Överväg att hyra ut din bostad istället för att sälja när priserna sjunker. Fortsätt generera inkomster, avvakta en gynnsam marknadshöjning och dra nytta av den stabila hyresmarknaden.

Läs mer

Vill du hyra ut ditt hus eller lägenhet?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!